Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Ευχές Προεδρείου ΜΕΚΑΔΕΣΔ για την έναρξη Σχολικής Χρονιάς

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΑΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν.ΣΕΡΡΩΝ
       TEACHERS OF ENGLISH UNION OF MACEDONIA (TEUM)

                                                                                                                                                                                             Σέρρες, 1/9/2013

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι εκπαιδευτικοί Αγγλικών,

Σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά 2013-2014.

Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, ξεκινούμε προβληματισμένοι, αν όχι οργισμένοι, για τις σπασμωδικές αλλαγές, τις αναγκαστικές μετατάξεις, τη μείωση των διδακτικών ωρών του μαθήματος των Αγγλικών σε Γυμνάσιο και Λύκειο αλλά και τη γενικότερη υποβάθμιση που υφίσταται η διδασκαλία των Αγγλικών , ακριβώς σε μια περίοδο που χρειάζεται περισσότερο για το εργασιακό μέλλον των παιδιών μας και ιδιαίτερα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, που αποτελεί το προπύργιο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
Φέτος, ακόμη περισσότερο χρειάζεται λοιπόν να σκεφτούμε το μέλλον των παιδιών μας και να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα, να διδάξουμε δημιουργικά με φαντασία αλλά και μέθοδο, με ευαισθησία προς τους μαθητές μας, προσφέροντας γνώση και ελπίδα.
Συγχρόνως, εκφράζοντας τις ανησυχίες όλων των συναδέλφων στο νομό μας και σε όλοι την Ελλάδα συνεχίζουμε τον αγώνα πίεσης προς το Υπουργείο Παιδείας και κάθε αρμόδιο φορέα, τονίζοντας την αναγκαιότητα της στήριξης ενός τόσο πολύτιμου εργαλείου για τους μαθητές μας, της Ξένης Γλώσσας. Προς αυτήν την κατεύθυνση, έχουμε στείλει επιστολές διαμαρτυρίας, στις 4/8/2013, πριν αποφασιστεί η μείωση ωρών και στις 27/8/2013 μετά την ανακοίνωσή της, τόσο για να κάνουμε γνωστή την άποψή μας ως Ένωση, όσο και για να ενώσουμε τη φωνή μας με εκείνη των άλλων τοπικών Ενώσεων, της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Αγγλικών, τους Πανεπιστημιακούς και τους Σχολικούς Συμβούλους με κοινό σκοπό την αποκατάσταση του μαθήματος στην πραγματική του διάσταση.
Ελπίζουμε ότι εκφράζουμε όλα τα μέλη αλλά και τους Συναδέλφους του Νομού μας. Σας επισυνάπτουμε τις επιστολές διαμαρτυρίας τις οποίες μπορείτε να βρείτε και στο blog της Ένωσης καθώς και όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει γι' αυτόν το σκοπό. α ψηφίσετε κι εσείς,όπως και οι γνωστοί σας, υπέρ της διδασκαλίας των Αγγλικών στο Νέο Γενικό Λύκειο που ξεκίνησε η ΠΕΚΑΔΕ στην ιστοσελίδα του NAI στη διδασκαλία των Αγγλικών στο Νέο Λύκειο
Με εκτίμηση

Τα μέλη του ΔΣ


Η Πρόεδρος                                 Η Γραμματέας

Σουζάνα Δράμπα                        Ελπίδα Τσακίρδαη

1 σχόλιο:

  1. Η πεκαδε έχει δική της ατζέντα που δεν περιελάμβανε ποτέ τις ανάγκες των εκπαιδευτικών που μπαίνουν σε τάξη, μια ματιά στις παράλληλες δραστηριότητες των επιφανών μελών της θα σας πείσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή