Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Ενημέρωση Δράσεων

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι/ισσες,

Η Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Ν.Σερρών καλεί τα μέλη της και όλους τους συναδέλφους ΠΕ 06 Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να υλοποιήσουν projects στο πλαίσιο της Μαθητικής Δράσης Λογοτεχνικής Έκφρασης στην Αγγλική Γλώσσα που διοργανώνεται για πρώτη φορά για τα σχολεία του νομού μας. Είχαμε την τιμή να εγκριθεί η πρότασή μας από τoυς υπεύθυνους των γραφείων σχολικών δραστηριοτήτων και τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και να ενταχθεί στη λίστα των επίσημων προγραμμάτων, αλλά και να τεθεί υπό την αιγίδα της σχολικής μας συμβούλου κας Αμανατίδου.

Οι στόχοι της δράσης αναφέρονται μέσα στο επίσημο κείμενο περιγραφής. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα λογοτεχνικής έκφρασης στην Αγγλική Γλώσσα ώστε οι συνάδελφοι που υλοποιούν προγράμματα σχετικά με ποίηση λογοτεχνία, δραματοποίηση, θέατρο κλπ, να έχουν μια επίσημη έγκριση και να λαμβάνουν βεβαίωση υλοποίησης εγκεκριμένου προγράμματος. Συγχρόνως οι μαθητές γνωρίζουν εναλλακτικούς τρόπους διδασκαλίας της Αγγλικής Γλώσσας και τη χρησιμοποιούν πέρα από τα στενά πλαίσια της τάξης και των εξετάσεων. Αισιοδοξούμε να ανανεώνουμε τη δράση κάθε χρόνο με ένα νέο θέμα τοπικού και Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και δεχόμαστε προτάσεις για τη θεματολογία επόμενων δράσεων.

Φέτος συνδυάσαμε τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης μας το 1913 με τα 100 χρόνια από την έναρξη του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου το 1914 σε ένα πάντα επίκαιρο θέμα την Ειρήνη. Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων παραθέτουμε πηγές, βιβλιογραφία και λέξεις κλειδιά.  

Σας καλούμε να στηρίξετε την προσπάθεια αυτή με τη συμμετοχή σας. Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται, καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο email ysd@dipe.ser.sch.gr  και στο email του συλλόγου serresteum@hotmail.com ως τις 15 Νοεμβρίου 2013    ( αλλά και ως το τέλος του Νοεμβρίου) αφού ζητήσετε την επίσημη έγκριση της σχολικής συμβούλου κας Αμανατίδου  .
Με τη λήξη του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα κληθούν να συμπληρώσουν συνοπτική φόρμα απολογισμού και τα τελικά προϊόντα που δημιούργησαν με τους μαθητές τους.

Όλα τα τελικά προϊόντα της δράσης θα εκτεθούν, θα παρουσιαστούν και θα βραβευτούν στη Γιορτή Καλλιτεχνικής Έκφρασης στην Αγγλική Γλώσσα που θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο ή Απρίλιο 2014 η οποία επίσης θα φιλοξενήσει χορωδίες, θεατρικές παραστάσεις και δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν στα σχολεία. Δεχόμαστε δηλώσεις συμμετοχής στη Γιορτή , ανεξάρτητα από το παραπάνω πρόγραμμα, ως τα τέλη Ιανουαρίου 2014 , οπότε και θα λάβετε περισσότερες διευκρινίσεις.

       Στις  6 Δεκεμβριου 2013 η Ένωσή μας διοργανώνει επιμορφωτική ημερίδα με θέμα τη "Στρατηγικές Ανάπτυξης Σχεδίων Εργασίας(projects):από τη θεωρία στην πράξη" και κεντρική εισηγήτρια την Κα Κατερίνα Δημητριάδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διδακτικής  
  
       Μεθοδολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας(Τμήμα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και παραδείγματα project συναδέλφων εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων. Είναι ένα επίκαιρο και πρακτικό θέμα που αφορά συναδέλφους της πρωτοβάθμιας 
          
        και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σας αποστέλλουμε την περίληψη(Project-Serres-ABSTRACT). Θα σταλεί αφίσα και πρόσκληση στα σχολεία σας.

          Καλή επιτυχία στην υλοποίηση των προγραμμάτων σας!

Για το ΔΣ της Ένωσης

Η Πρόεδρος                                                Η Γραμματέας

Δράμπα Σουζάνα                                     Τσακίρδαη Ελπίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου