Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Επιμορφωτική ημερίδα με θέμα την Παιδική Επιθετικότητα




H Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. Κ. Μακεδονίας και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών πραγματοποίησαν στην επιμορφωτική ημερίδα με θέμα την Παιδική Επιθετικότητα  την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 12.00 μ.μ. στο Μουσικό Σχολείο Σερρών. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του Παρατηρητηρίου Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, ενός θεσμού που εποπτεύεται από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και δημιουργήθηκε κατά το σχολικό έτος 2012-13 από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Σκοπός του Παρατηρητηρίου είναι η πρόληψη αλλά και η αντιμετώπιση των φαινομένων της σχολικής βίας και έχει αποστολή το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων για την πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, την καταγραφή, τη μελέτη και τη διοχέτευση προς διαχείριση σε πιστοποιημένους φορείς περιστατικών σχολικής βίας και εκφοβισμού.
Στην παρουσίαση παραβρέθηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Καρατάσιος Γιώργος.
Ομιλητές ήταν: ο Συνήγορος των Δικαιωμάτων του Παιδιού κ. Μόσχος Γιώργος, ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής καθοδήγησης Π.Ε. Κ. Μακεδονίας κ. Νίκος Ακριτίδης, η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ.Ε. Κ. Μακεδονίας κα Ευαγγελία Ψυχογυιού, ο Συντονιστής του Παρατηρητηρίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/μιας και Β/θμιας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κόπτσης Αλέξανδρος καθώς και μέλη του Δικτύου σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
Η εκδήλωση ήταν ανοιχτή στο κοινό.
Με την υποστήριξη:
-Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών «Ο Εμμ. Παπάς»
-Μακεδονική Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας Δημόσιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου