Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Ευχαριστήριο Μήνυμα Για την Ανοιξιάτικη Γιορτή Ποίησης



Μακεδονική Ένωση Καθηγητών Δημόσιας
Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών

Ανοιξιάτικη Γιορτή Ποίησης και Καλλιτεχνικής Έκφρασης στα Αγγλικά
 με θέμα την Ειρήνη


    To Σάββατο 5 Απριλίου 2014 10:00π.μ.-12:30μ.μ. πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Γεώργιος Καφταντζής» της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών η Ανοιξιάτικη Γιορτή Ποίησης και Καλλιτεχνικής Έκφρασης στα Αγγλικά με θέμα την Ειρήνη. Την  εκδήλωση διοργάνωσε η Μακεδονική Ένωση Καθηγητών Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών και τη συμβολή της UNESCO Σερρών στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών

1913-2013/ 100 years since the Liberation of Serres   &
1914-2014/ 100 years since World War I
War and Peace: Express yourself through Literature

1913-2013/ 100 χρόνια από την Απελευθέρωση των Σερρών
& 1914-2014/100 χρόνια από τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο
Πόλεμος και Ειρήνη: εκφράσου μέσα από τη Λογοτεχνία


που προτάθηκε από την Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Ν. Σερρών και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Σχολικής Συμβούλου Αγγλικής κ. Αμανατίδου Κωνσταντίας και των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης(υπέυθυνοι Ιωάννης Πούλιος και Ευθυμιάδου Σοφία).
           Οι μαθητές 8 Δημοτικών Σχολείων από όλο το Νομό ( 20o Δ.Σ. Σερρών, 2ο Δ.Σ. Νιγρίτας, Δ.Σ. Σκουτάρεως, Σκοτούσσας, Καλών Δένδρων, Μαυροθάλασσας, Βαλτοτοπίου, Ψυχικού) και του Λυκείου Σκουτάρεως ζωντάνεψαν την αίθουσα με τις  φωνές τους και τον ενθουσιασμό τους παρουσιάζοντας τις θεατρικές, ποιητικές, λογοτεχνικές δημιουργίες τους, τραγουδώντας και στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα Ειρήνης και Πολιτισμού.
           Ευχαριστούμε την κ. Κρυσταλία Κεραμιδά-Δικηγόρο «Υπεύθυνη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» που προλόγισε την εκδήλωση εκ μέρους της UNESCO Σερρών.
Ευχαριστούμε τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη για τη φιλοξενία τόσο της εκδήλωσης, όσο και της βιωματικής δράσης που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης από τις υπεύθυνες Καθηγήτριες Αγγλικών Τζούρη Έφη και Τσεπελή Μαριάνθη.
Τέλος ευχαριστούμε τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς που οργάνωσαν τις δραστηριότητες των μαθητών για τη συνεργασία και την ποιότητα και πρωτοτυπία στη σύλληψη, την υλοποίηση και παρουσίαση των τελικών προϊόντων του προγράμματος για την Ειρήνη.
Στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης με στόχο την Ειρήνη αισιοδοξούμε ότι παρόμοιες δράσεις λειτουργούν ως καταλύτες, βοηθώντας τη νεολαία να καλλιεργήσει το όραμα, τις δεξιότητες και τις συμπεριφορές που προωθούν την ειρήνη.

Μετά τιμής

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΜΕΚΑΔΕΣΔ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου